Το παιχνίδι με τα χαρτονομίσματα.

Σε ένα μάυρο κουτί βάζουμε 20 χαρτονομίσματα των 10 ευρω, 20 χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και 20 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Το παιχνίδι έχει ως εξης: Τραβάμε από το κουτί χαρτονομίσματα και σταματάμε οταν τραβήξουμε 4 ίδια χαρτονομίσματα. Ποιό είναι το μεγάλυτερο ποσό που μπορούμε να βγαλουμε από το κουτί;

2 Responses to Το παιχνίδι με τα χαρτονομίσματα.

  1. kostas says:

    Έστω πως τραβάμε 3 των 10€, δηλαδή 3*10=30 και 3 των 20€, δηλαδή 3*20=60 και 4 των 50€, δηλαδη 4*50=200. Άρα το σύνολο είναι 30+60+200=290€. Σωστά..?

  2. Σωστό είναι, 290 είναι το μέγιστο που μπορούμε να πετύχουμε στα 10 τραβήγματα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: